lauantai 7. tammikuuta 2012

Kiitos ja anteeksi


On tullut aika pitää pitkä tauko tai ehkä jopa sanoa hyvästit. En tiedä vielä, kummasta on kysymys, mutta tiedän monta muuta asiaa.

Niitä ovat ainakin se, että istun töissä tuntikausia tietokoneen äärellä, joten illalla läppäri ei enää houkuttele samalla tavalla kuin ennen. Lisäksi simahdan niin aikaisin illalla – suurin piirtein puoli tuntia myöhemmin kuin napero - , etten ehdi enää paljon päivittelemään – en nettiä enkä äitiyden ihmeitä. Aikaisemmin illalla taas yritän viettää tyttäreni kanssa niin paljon aikaa kuin työssäkäynnin yhteydessä on mahdollista.  Mikä kuitenkin tärkeintä, en enää tunne olevani läheskään yhtä paska äiti kuin vielä vuosi sitten.

Iso kiitos siitä kuuluu teille kaikille, jotka olette antaneet vertaistukea ja kertoneet omista kommelluksistanne äitiyden ankaralla tiellä. Osa asiaintilasta johtuu myös siitä, että menin töihin ja osa varmaankin vain siitä, että olen TOTTUNUT olemaan äiti ja potemaan paskamaista syyllisyyttä lopun ikäni.

Jätän blogini avoimeksi siltä varalta, että siitä on lohtua ja iloa jollekulle tulevalle äidille, joka potee samansuuntaista syyllisyyttä, raivoa, epäonnistumisen tunnetta tai vihaa kodinhoitoa. Ja jotta pystyn jatkamaan, jos siltä tuntuu. 

Pitäkääpä siis itsenne naisina (tai miehinä) ja palataan jos palataan. Jos ei palata niin oikein hyvää elämää joka ikiselle. Ja kuten ystäväpiirissäni on tapana sanoa: kiitos ja anteeksi.

 Ps. Koska luen taas aika paljon, perustankin ehkä viikonloppublogin, joka keskittyy hömppäkirjoihin. Ja ehkä siinä sivussa myös elokuviin, trailereihin ja internetsurffailun tuottamaan outoon tietoon. Saapa nähdä.

25 kommenttia:

 1. Harmi, että löysin blogisi vasta hiljattain. Kiitos kuitenkin näistäkin hetkistä. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Voi ei... :( Ikävä tulee sun naurattavia juttujas! Hyvää jatkoa teille!!

  VastaaPoista
 3. Täysin ymmärrettävää, mutta valitettavaa, sillä olet ollut erittäin virkistävää seuraa. Kiitos :)
  *viikonloppublogia odotellessa*

  VastaaPoista
 4. Yhyy, jään kaipaamaan sun juttuja - niin monet huutonaurut olen täällä käydessä nauranut. Toisaalta ymmärrän enemmän kuin hyvin, ettei läppäri varmaan työpäivän jälkeen paljon houkuttele. Toivottavasti jatkat joskus - viikonloppublogissa tai täällä. Kaikkea hyvää jatkossa teille. :)

  VastaaPoista
 5. Eiiih, voi miten surullista! Iltoihini jää iso aukko. Löysin blogisi melko hiljattain ja sain juuri luettua kaikki kirjoituksesi. Innolla odottelin uusia päivityksiä, mutta tämä ei ollut ihan sitä mitä olisin halunnut lukea. Kiitos kuitenkin hauskoista kirjoituksista, jotka sopivat syyllisyyden piinaaman lukijan iltoihin kuin nyrkki silmään!

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihan mahtavista hetkistä! Blogisi on ollut virkistävää luettavaa!Elämääsi ja perheellesi kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos sinulle! Olisit mielestäni ihan huippu kirjoitusalalla ;) Ei muuta kuin Paskan äidin selviytymisopasta kirjoittamaan!

  VastaaPoista
 8. omfg - taukoilusi (en halua uskoa että lopetat) jättää ison aukon blogilistaani. toivottavasti palaat astialle jossain vaiheessa, mutta siihen saakka toivotan myös sulle hauskaa elämää siltä varalta että tarina päättyi tähän.

  VastaaPoista
 9. Sydämeen sattuu, voi hiivatti! Teet hyvän ratkaisun, kun karsit pois ylimääräistä - tiedän tunteen, sillä luovuin omasta kolumnista tasan kaksi vuotta sitten kovalla tuskalla. Silti ratkaisu oli paras, sillä ei olisi puhti enää riittänyt.

  Toivottavasti palaat kehiin jossain vaiheessa. Ja toivottavasti tajuat laittaa kirjoituksesi näytille jollekin kustantajalle, sillä Paska Äiti ansaitsee tulla julkaistuksi!! Olet hauska ja erilainen kirjoittaja. Hyvällä tavalla :D

  VastaaPoista
 10. Voih, oli ilo viettää illan (yömyöhän) tunteja sinun juttujen parissa ko oma tenava oli saatu unille. Kiva että jätät sivut avoimiksi, voin aika-ajoin tulla tänne hakehmaan piristystä. Ja jospa vielä jotaki uutta kuultavaa olis.

  Kiitos ja näkemisiin.

  VastaaPoista
 11. No voi juma! :( Mut odottelen uutta blogia... ;-)

  VastaaPoista
 12. Voi ei! Blogistasi on ollut minulle paljon iloa, kahlasin kaikki postauksesi läpi kesällä syntynyttä vauvaani öisin imettäessä. Blogisi ansiosta pysyin hyvin syöttöjen ajan hereillä, kun en uskaltanut nukahtaa poika vieressä :) Mielelläni olisin lukenut lisääkin, olet todella hyvä kirjoittaja! Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
 13. Eiiiiiih.... Täällä yksi paska äiti joka sai lohtua blogistasi. Toivottavasti tämä jatkuu ja vaikka viikottain tai kuukausittan kirjoittelet edes jotain. Ehdottomasti parasta A luokkaa oleva blogi!

  VastaaPoista
 14. haha, sanavahvistus oli "swedu" :D

  VastaaPoista
 15. Sulla on kirjoittamiseen erittäin hyvä tuntuma, on harmi jos lopettamispäätöksesi pitää. Oletko ajatellut että Paska Äiti on ehkä vaan kasvanut ja tilalle on tullut realistinen äiti? Ja realistisen äidin kokemuksia jokainen meistä äideistä kaipaa, ei sitä pullantuoksuista shaissea jossa kaikki on vaan niin täydellistä. Joten paska äiti tai ei, sun juttujasi olu erittäin mukava lukea ja niihin samaistuminen oli äärimmäisen helppoa.
  terv. nimim. Toinen realistimama.

  VastaaPoista
 16. Kiitos näistä kirjoituksista! Toivottavasti alat jo pian puuhaamaan jotain uutta blogia, ja toivottavasti me kaikki lukijat löydämme sinne! Tätä on ollut ilo lukea :))

  VastaaPoista
 17. EIII! Blogisi on yksi parhaimmista. Jatkuvasti kayn kurkkimassa onko uutta postausta :D Itse en ole aiti, mutta silti koen etta olet erittain hyva kirjoittaja ja aina saan hymyn huulille lukiessani blogiasi.
  Ymmarettavaa kylla etta aina ei aika riita. Eika kiinnostus.
  Toivottavasti kuitenkin palaat takaisin kirjoittelemaan!!

  Hyvaa talvea!! :)

  VastaaPoista
 18. Olen työreissulla, mutta pakko kommentoida kun herkesin melkein herkäksi ja tippa uhkaa tirahtaa linssiin kun olette niin kauniisti paskasta äidistä puhuneet. Kiitos - ja taitaa olla pakko jatkaa kirjoittamista vielä joskus jossain muodossa kun on siitä tullut niin kuin toinen luonto. Mutta suuntaa/ajatusta pitää varmaan jalostaa, esmes "uraäidin aivoitukset" voisi toimia. Ainakin tämän päivän perusteella...:-O

  VastaaPoista
 19. ja förstår <3 täällä ollaan ja odotellaan !

  VastaaPoista
 20. Jaa. Kannatan liki kaikkia jo yllä kommentoineita, mutta eniten Mirkaa: Palajan lukemaan mutta jos tuolta tuntuu niin se on sitten niin. Woman's gotta do what woman's gotta do.

  VastaaPoista
 21. Kiitos myös tältä suunnalta! Toivottasti piipahdat joskus kuulumisia kertomaan, joko täällä tahi muualla. Et toki voi jättää näin ammottavaa aukkoa blogosfääriin! (No, otan edellisen kommenttisi siis lupauksena :))

  VastaaPoista
 22. Olehan hyvä. Ja näinhän siinä kävi, ettei minusta ollut blogosfääritöntä elämää elämään. Uusi blogi on jo auki...noloa mutta totta.:-)

  VastaaPoista