maanantai 3. lokakuuta 2011

Lentsun lieveilmiöitä

Meillä podetaan lentsua. Siis tyttöni ja mieheni potevat. Jostain syystä minulle pärähtää aina vahtivuoro, kun flunssavirukset ottavat muulta kansalta tajun pois. Vaikken elä erityisen terveellisesti (kuten tiedätte), on perusterveyteni täyttä rautaa ja saan "nauttia" kunnon räkätaudista vain kerran viidessä vuodessa jos silloinkaan. Odotankin innolla sitä tieteellistä tutkimusta, joka todistaa pullan, suklaan ja tolkuttoman kahvinjuonnin tekevän ihmisen immuunisuojalle ihmeitä.

Viime päivät muutenkin kaaosta vastaan heikohkosti taisteleva kämppämme on peittynyt nenäliinoihin, jostain syystä nessuina käytettyihin talouspaperin palasiin, kosteuspyyhkeisiin ja jopa vessapaperin riekaleisiin. Näiden seurana jokaisella tasolla retkottaa lusikoita, teemukeja ja Finrexin-pusseja, joita mieheni tukka pystyssä, naama siansilmillä ja pyyhe niskassaan (älkää kysykö, miksei hän käytä kaulahuivia, minäkään en ymmärrä) kylvää joka puolelle asuntoa. Lisähommaa minulle, koska sairaana ukkoraiska ei muista senkään vertaa suojella astioita tukkoiselta, mutta edelleen kuolettavan uteliaalta mukeloltamme. Olen löytänyt penskan jo pari kertaa harjoittelemasta hienostunutta siemailua Ego-kupista ja pelkään olevan vain ajan kysymys, milloin räsähtää. Haahuilen ympäri asuntoa keräämässä tyhjiä kuppeja kuin pitopalvelun piika koskaan päättymättömillä teekutsuilla ja tarkistelemassa, ettei äijä ole jättänyt vessaan tai petiin mennessään jälkeensä täyttä kuppia kuumaa Finrexiniä. Tämä on kuitenkin vain pieni osa tehtävistäni. Partioinhan minä muutenkin. Nyt vain tarkemmin ja enemmän.

Todellinen työmaa sijaitsee tyttäreni päässä, tarkemmin sanoen keskellä naamatalua. Lapsen nenä on paljastunut oikeaksi runsauden sarveksi, ainakin jos räkämäärästä puhutaan. Koska piltti ei osaa vielä niistää, nenä vuotaa pahemmin kuin Wikileaks ja sitä pitää kuivata suurin piirtein joka toinen sekunti, koska uusi satsi keikkuu klyyvarin alla kun vain päänsä ehtii kääntää. Silloin tällöin reppana aivastaa. Tällöin nenähanat räjähtävät kuin maahan singottu vesi-ilmapallo ja puolet pienestä naamasta peittyy räkäliejun alle. Tällaisen limanuljaskan siivoaminen on totista työtä. Penska vääntelehtii sylissäni/syöttötuolissaan ja vastustaa toimenpidettä pyörittämällä vimmatusti päätään kuin olisi täysissä voimissaan humppaava hevisti Anthraxin konsertissa eikä lentsun kouriin joutunut lapsirukka äidin helmoissa.

Näiden lieveilmiöiden lisäksi tavalliset arkirutiinitkaan eivät - tietenkään - luista. Ulkoilu on kutistunut kärryttelyksi (en halua päästää flunssaista lasta märälle hiekkalaatikolle), mikä ei miellytä tyttöä lainkaan. Hän tempoo kärryvaljaita niin että rattaat rytkyvät ja ulisee surkeasti puolet ajasta. Tänään en ole ulkoilemaan edes vaivautunut. Sitä metakkaa kuunnellessa saisin pian närkästyneen mammakatraan ja lastensuojelun niskaani. Ruokakaan ei maita. Uni maittaisi, mutta peukaloa on tarpeen tullen vaikea imeä, kun röörit ovat tukossa. Tätä asiantilaa pitää herätä parkumaan monta kertaa yössä.

Aina silloin tällöin kesken räkäpallon kaivelun tai aamuöisen hyssyttelyn haaveilen siitä, että minäkin pääsisin vuorostani vällyjen alle. Sietäisin mielelläni turpeaa päätä ja umpeen muurautuneita sieraimia, jos voisin vain retkottaa sängyssä ja niiskuttaa säälittävästi. Mies osoittaa jo elpymisen merkkejä, joten tytölläkin olisi hoitaja. Pitää ilmeisesti lopettaa se pullansyönti ja kahvinjuonti. Pääsevät sitten virukset minunkin suojapanssarini lävitse.

2 kommenttia:

  1. Osanotto!

    Mekin ollaan kipeitä. Mulla nyt lievempi tauti kuin viimeksi, Maudilla pahempi. Käytiin tänään lekurissa ja keuhkoputkentulehdusepäily. :( Saatiin ekat antibiootit. Olisin halunnut välttyä antibiooteilta kauemmin (nyt on paskamutsifiilis kun ne saatiin...) mut ei voi mitään.

    Onneks meillä rään vuotaminen ei sentään ihan oo Wikileaksia ja Anthraxia. :D :D Yskä on pahempi. Onko teillä Nenä-Fridaa? Se on markkinoiden paras räkäimuri! :)

    VastaaPoista
  2. Osanotto sinnekin. Mekin saatiin antibiootit - varuiksi. Olen ihmetellyt missä se yskä viipyy, kun kyllähän flunssa yleensä siihen päättyy. PItääpä tsekata tuo nenäfrida. Kuulostaa hyvältä, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista